Ta’ til Aarhus, og besøg Den Gamle By
Rejs tilbage i tiden
Et levende museum i Aarhus
I Den gamle By får du én på opleveren. Åbn døren til bindingsværkshuse fra før 1900-tallet, tag del i 1970’erne nye boformer, eller spis frokost under gavlreklamerne fra 1920’erne. I Den Gamle By træder du nemlig ind i et levende museum, som tager dig tilbage og placerer dig i huse og stræder fra danske byer gennem tiden. Helt tilbage til H. C. Andersens liv og frem til dine forældres egen barndom.
Sejl til Aarhus’ Den Gamle By
Selvom tidsrejsen i Den Gamle By breder sig over flere hundrede år, så behøver turen dertil ikke tage lang tid. Du kan nemlig hoppe på en af MOLSLINJENs mange overfarter til Aarhus og besøge Den Gamle By. Fra Færgevejen i Aarhus’ havn er der samtidig kun små fem kilometer til fods gennem Aarhus’ centrum, inden du rammer den hvide mur og indgangen til Den Gamle By.
Køb billet med app’en
Kan du ikke vente med at rejse tilbage i tiden i Den Gamle By? Så kan du købe din billet til MOLSLINJEN i vores app på kun 15 sekunder. Samtidig giver app’en dig fuldt overblik over dine bookinger og andre afgange, som muligvis kan friste en søulk som dig. Og er dine planer ændret? Så kan du - for et muligt gebyr - finde et nyt tidspunkt at stikke til søs på. App’en gør det nemlig ultranemt at ændre i din rejse.
Derudover kan du også se dine business-turkort og -rejser i app’en, hvis du rejser på Business BlueClass på en af MOLSLINJENs ruter. På den måde kan vores app’en være med til at gøre rejsen til Aarhus endnu bedre. Så Kombardo!
Hvad kan du lave i Peter Holms Gamle By?
Uanset om du er en gammel søulk eller en ung sild, så vil Den Gamle By i Aarhus - der er lavet af Peter Holm - hale dig ind med spændende oplevelser. Bag de hvide mure venter der nemlig alt fra særlige gårdbutikker, levende musik og velsmagende mad til historiske udstillinger og små museer i massevis. For Den gamle by er et sammensurium af diverse indblik i købstædernes kultur og årelange historie. Så hvad har du lyst til at dykke ned i?
Tiden før 1900-tallet
Du kan bevæge dig under tage, rundt i gårde og gennem kvarterer, som har dannet rammen for livet langt før 1900-tallet. Det vil sige, at du kan opleve i - faktisk - levende live, hvordan Danmark så ud i helt gamle dage. Tag for eksempel tilbage til den tid, hvor H. C. Andersen fandt på den Grimme Ælling - eller hvad med at gå helt tilbage til 1500-tallet? 300 år før at der var tænkt på gamle H.C. Andersen!
Tiden efter 1900-tallet
Er du mere til de oplevelser, der lugter en smule mere af vores samfund? Så kan du også gå rundt i den del af Den Gamle By, som huser bykvarter fra 1930'erne. Her kan du se, hvordan de første telefontråde og automobiler så ud, mens du går på 30’ernes smarte og moderne fortov.
Vidste du, at det var mellem 1900 og 1930, at industrialiseringen for alvor slog igennem? I hvert fald kan du opleve det på egen krop, når du går rundt i Den Gamle By. Her dukker nemlig gradvist flere og flere butikker op i de smalle gader, og du kan sågar gå ind i kvarterets museum, posthus og de enkelte værksteder.
Den moderne tid
Vil du opleve, hvordan dine medbesøgende kan udbryde: “Det var ligesom hjemme hos os!”? Så skal du sætte kursen mod den mere moderne del af Den Gamle By. Her tager du tilbage i husene fra 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne, hvor velfærdssamfundet for alvor slog igennem. Og det kan dine forældre eller bedsteforældre med garanti huske. Her er historien ikke så langt væk, og den nye bydel kan derfor virke ekstra interessant for besøgende.
De historiske butikker
Har du for en tid fået nok af museet, købmandsgården og de mange gamle huse? Så kan du også tage del i købstadens historie ved selv at bidrage til købet. Den Gamle By har syv forskellige historiske butikker, hvor du kan handle spændende varer, der er ganske unikke. Uanset om du får fint porcelæn fra Købmandsgården i nettet eller haler bøger, udklipsark og glansbilleder fra Boghandler Chr. Andersen ind, så kan du være sikker på at få en god fangst med hjem, som ikke kan fås andre steder.
Gå rundt i Den Gamle By - døgnet rundt
Er du kommet sent af færgen? Så skal det ikke stoppe dig fra at tage en spadseretur i Den Gamle By. Efter lukketid kan du stadig slentre gennem de hyggelige gader - for Den Gamle By lukker kun for udstillingerne og forretningerne.
Det er derfor oplagt at benytte aftenen til en gratis entré og se på Den Gamle Bys særlige arkitektur. På den måde kan du få en forsmag på, hvordan en dansk købstad har været været at gå rundt i - og hvad der venter i Den Gamle By som kulturhistorisk museum, når det slår dørene op dagen efter.
Så tag en gåtur efter lukketid i Den Gamle By, og se, hvordan bybilledet ser ud i mørke - og hvordan de gamle dage bliver til mørke og levende billede. Sådan kan en gratis adgang til Den Gamle By om aftenen - og i dit helt eget tempo - gøre, at du kan tage historien endnu mere ind.
Sejl til andre oplevelser i Aarhus
Vil du gerne gå på opdagelse i Aarhus’ mange andre oplevelser, der bare ligger og venter som perler på en snor? Så er der nok at give sig til. Trænger du for eksempel til at strække benene efter færgeoverfarten, så kan du tage en cykeltur rundt i Smilets By på en af Aarhus bedste cykelruter. Og efter aktiviteten er der både barer, caféer og restauranter, hvor du kan få ladet skibets energidepoter godt op.
Aarhus har også et hav af biografer, brætspilscaféer, butikker og meget andet, hvis du gerne vil forkæle dig selv. Og skinner solen fra en skyfri himmel, så kan du tage pauser rundt i byens parker, i den frodige Botaniske Have eller blandt en af byens mange udendørs seværdigheder.
Ta’ færgen rundt i Danmark
Du kan tage MOLSLINJEN og de mange andre færger rundt til diverse oplevelser i Danmark. Fra Hovedstadens pulseren i syd, til seværdighederne mod nord, byerne i øst og naturoplevelserne i vest. For bare at nævne nogle få. Og bare rolig: Ombord på MOLSLINJEN er der plads til alle, så I sammen kan opleve de bedste oplevelser, det ganske danske land har at byde på.